Kiti patiekalai, patarimai

Įvairių patiekalų gaminamų ant grotelių receptai. Čia rasite lengvai pagaminamus patiekalus. Siūlome Jums paprastus ir greitai pagaminamus receptus, tokius kaip: ant laužo kepti bananai su šokaladu , daržovių vėrinukai kepti grilyje ar įdarytas batonas. Žinai  kitus įdomius turistinių patiekalų receptus? Parašyk mums, jei nori pasidalinti jais šioje svetainėje. Turistinių patiekalų gamybai rekomenduojama rinktis tinkamus kelioninės virtuvės reikmenys.



16 naudingų patarimų, kad jūsų šašlykai būtų patys skaniausi

Kepsnys ant grotelių

16 naudingų patarimų, kad jūsų šašlykai būtų patys skaniausi Kepdami mėsą gamtoje, pasinaudokite proga ir į ugnį įdėkite kadagio šakelių, obels, alksnio ar vyšnios drožlių – tuomet kepsnys įgaus to augalo aromatą. Tačiau jokiu būdu negalima naudoti spygliuočių šakų ir spyglių2.    Jokios atšildytos mėsos negalima užšaldyti šaldiklyje dar kartą.3.    Iš vakaro mėsą įtrinkite garstyčių milteliais
Skaityti plačiau



Greitai paraugti agurkai

agurkai parauginti 02

Greitai paraugti agurkai Reikalinga: 5 agurkai 1 valgomasis šaukštas druskos 1 valgomasis šaukštas cukraus 1 pundelis krapų 1 skiltelė česnako 1 lauro lapas Gaminimas: Agurkus nuplauti, nupjauti galiukus, sudėti į plastikinį maišelį, sudėti kitus produktus: druską, cukrų, susmulkintus krapus, susmulkintą česnaką ir lauro lapą, maišelį užrišti ir kratyti, kad viskas gerai apsiveltų prieskoniais. Su visu
Skaityti plačiau



Ant laužo kepti bananai su šokoladu

kepti bananai 02

Ant laužo kepti bananai su šokoladu – tai receptas smaližiams, kurie prisivalgę šašlykų, dar nori „ko nors saldaus“ Reikalinga: 10 bananų 1 plytelė juodo šokolado 1 plytelė pieniško šokolado folija Gaminimas: Nuplautus ir nenuluptus bananus įpjauti šoninėje banano dalyje (įpjovimas panašus kaip dešrainio bandelės). Svarbu palikti neįpjautus abu banano galus, kad šokoladas neišbėgtų. Sulaužome šokolado
Skaityti plačiau



Daržovių vėrinukai kepti grilyje

darzoviu-verinukai

  Reikalinga:           6 nedidelės paprikos,    6 nedideli pomidorai,    6 vnt pievagrybių (didesnių),    1 jauna cukinija,    2 svogūnai,    5 mažos bulvės,    citrinų sultys,     alyvuogių aliejus.  Gaminimas:    Pievagrybius nulupame. Cukiniją nulupame ir supjaustome į 8 dalis. Bulvių neskutame, tik nuplauname.  Prieš veriant daržoves ant iešmelių galime jas
Skaityti plačiau



Batonas, įdarytas prieskoniniu sviestu

batonas

Reikalinga:  nepjaustytas batonas, 200 g sviesto, 2 skiltelės česnako, krapai, svogūnų laiškai.    Gaminimas:  sviestą palaikykite kambario temperatūroje, kad paminkštėtų. Česnaką, krapus ir svogūnų laiškus susmulkinkite.  Sviestą ištrinkite su česnakais, krapais ir svogūnų laiškais. Batoną supjaustykite riekelėmis, bet tik įpjaukite, neperpjaukite iki galo. Mišiniu pertepti įpjovas. Perteptą batoną susukti į foliją. Kepti ant žarijų pavartant.