Mėsos patiekalai

Mėsos patiekalų receptai. Čia rasite greitai pagaminamus miesos patiekalus, kurie leis Jums pasistiprinti žygyje. Siūlome Jums žarijose keptų dešrelių vyno padaže receptą, taip pat vištienos širdelių keptų grilyje, ant laužo virto plovo, įvairių šašlykų ir daugybę kitų receptų. Žinai  kitus įdomius turistinių mėsos patiekalų receptus? Parašyk mums, jei nori pasidalinti jais šioje svetainėje. Kad būtų patogu gaminti rekomenduojama rinktis kokybiškus puodus, katiliukus, indus, bei kepimo groteles ir iešmus.



Žarijose keptos dešrelės vyno padaže

Žarijose keptų dešrelių vyno padaže nuotrauka

Reikalinga: 4 – 6 vnt. kiaulienos dešrelių  4 – 6 riekelės šaltai rūkytos šoninės   4 – 6 vnt. lauro lapų 8 – 12 vnt. gvazdikėlių 12 – 18 skiltelių česnako 4 – 6 svogūnai 1 šaukštelis baltūjų maltų pipirų 1/2 šaukštelio imbiero miltelių 1/2 šaukštelio malto muskato riešuto 250 – 350 ml. balto sauso
Skaityti plačiau



Vištienos širdelės keptos grilyje

Vištienos širdelės keptos grilyje

Reikalinga: 500 g. vištos širdelių, rūkytų arba  sūdytų lašinukų, majonezo, kelių svogūnų, kelių česnako skiltelių, mėgstamų žolelių: krapų, petražolių, rozmarino ir kt., druskos, pipirų (arba šašlykų prieskonių). Gaminimas: Išplautas širdeles sumaišome su majonezu, supjaustytais svogūnais, česnaku, žolelėmis. Druską įdedame jau prieš kepant. Širdelėms pasimarinuoti užtenka apie 12 valandų. Sudedant širdeles ant iešmų (arba pagaliukų) tarp
Skaityti plačiau



Plovas ant laužo

plovas

Reikalinga:       500 g kiaulienos arba vištienos, 3 svogūnai, 3 morkos, 500 g  ryžių, 100 g. kečupo aliejus, druska, prieskoniai. Gaminimas: Mėsą susmulkiname, pabarstome druska ir prieskoniais. Katiliuke aliejuje pakepinam susmulkintus svogūnus, kol pasidaro skaidrūs ir lengvai apskrudę. Svogūnus pabarstom druska. Išėmę svogūnus, dedame kepinti tarkuotas arba pjaustytas morkas, kurias taip pat pasūdome. Iki minkštumo
Skaityti plačiau



Marinuota šoninė

kepta sonine

 Marinuota šoninė  Reikalinga: Apie 1kg šoninės, galima ir su kaulu, šašlykų prieskoniai, dvi vidutinio dydžio svogūnų galvos, dvi česnako skiltelės, aliejaus, juodųjų pipirų, kvepiančiųjų pipirų, lauro lapelis, druskos.      Gaminimas:  Šoninę supjaustome juostomis, odą vietomis įpjauname. Ant kiekvienos juostelės iš abiejų pusių užbarstome prieskonių, pipirų. Viską sudedame į didesnį puodą, tuomet užberiame ranka šiek
Skaityti plačiau



Vištienos šašlykas majoneze

vistienos saslykas majoneze

Vištienos šašlykas majoneze Reikalinga: nedidelis atvėsintas viščiukas, dvi vidutinio dydžio svogūnų galvos, česnako skiltelė, juodųjų pipirų, kvepiančiųjų pipirų, druskos, ~100g majonezo, keli šaukštai pomidorų padažo. Gaminimas:  imamas nedidelis atvėsintas viščiukas, supjaustoma gabaliukais (pirmiausia nupjaunamos šlaunelės, vėliau sparniukai, nugarėlė ir visa kita). Viskas sudedama į didesnį puodą, tuomet užberiama pipirais, suberiame griežinėliais pjaustytą česnaką bei svogūną,
Skaityti plačiau



Vištienos šašlykas su aliejumi

vistienos saslykas aliejuje

Reikalinga: nedidelis atvėsinta viščiukas, vištienos prieskoniai, saujelė kmynų, dvi vidutinio dydžio svogūnų galvos, česnako skiltelė, aliejaus, juodųjų pipirų, kvepiančiųjų pipirų, lauro lapelis, druskos. Gaminimas: imama nedidelė atvėsinta višta, supjaustoma gabaliukais (pirmiausia nupjaunamos šlaunelės, vėliau sparniukai, nugarėlė ir visa kita). Viskas sudedama į didesnį puodą, tuomet užberiama saujelė vištienos prieskonių, pipirų, ranka šiek tiek pasmulkintas lauro
Skaityti plačiau