Turisto patiekalai

Geriausi receptai, kurie pravers turistiniame žygyje. Šioje skiltyje rasite įvairius patiekalus, kuriuos galėsite lengvai pasigaminti būdami turistinime žygyje. Siūlome Jums įvairius mėsos, bulvių ir žuvies patiekalų receptus, taip pat įvairių košių, sriubų ir sūrių patiekalų receptų. Žinai  kitus įdomius turistinių patiekalų receptus? Parašyk mums, jei nori pasidalinti jais šioje svetainėje.



Žuvienė 1

zuviene

Žuvienė   Sriubos iš patirties skaniausios gaunasi be jokių receptų. Imi kas po ranka, dedi ir derini. Žuvienė skaniausia iš ką tik pasigautos žuvies. Bet jei nepavyko nieko pagauti – ne bėda, žuvienę galima išvirti iš žuvies konservų.   Reikalinga:       2 l vandens, 2 – 3 bulvės, šviežia žuvis arba  1 dėžutė žuvies konservų
Skaityti plačiau



Plovas ant laužo

plovas

Reikalinga:       500 g kiaulienos arba vištienos, 3 svogūnai, 3 morkos, 500 g  ryžių, 100 g. kečupo aliejus, druska, prieskoniai. Gaminimas: Mėsą susmulkiname, pabarstome druska ir prieskoniais. Katiliuke aliejuje pakepinam susmulkintus svogūnus, kol pasidaro skaidrūs ir lengvai apskrudę. Svogūnus pabarstom druska. Išėmę svogūnus, dedame kepinti tarkuotas arba pjaustytas morkas, kurias taip pat pasūdome. Iki minkštumo
Skaityti plačiau



Makaronų košė ruošiama ant laužo

makaronų košė

Reikalinga:  1 pakelis stambesnių makaronų, 1 pakelis sausos makaronų sriubos, 2 dėžutės mėsos konservų, druska, pipirai, 1 svogūnas, keli svogūnų laiškai. Gaminimas: Katiliuke užverdame vandenį ir supilame makaronus bei pakelį sriubos. Sudedame smulkintą svogūną ir smulkintus svogūnų laiškus. Pagardiname druska ir pipirais. Sudedame mėsos konservus. Verdame, kol nugaruos vanduo  ir suminkštės makaronai. Į košę galima
Skaityti plačiau



Paprasčiausia grikių košė

grikiu kose

Reikalinga: grikių kruopos, sultinio kubelis.       Gaminimas: tai pati elementariausia košė, reikalaujanti mažiausiai produktų ir laiko. Reikia užvirti vandenį, supilti kruopas, įdėti sultinio kubelį, jei trūksta – pagal skonį druskos ir virti 20 min.



Tradicinės bulvės lauže

bulves lauze

Tradicinės bulvės lauže   Reikalinga: bulvių, druskos, sviesto.            Gaminimas: bulves užkasame į žarijas ir kepame 30-40 minučių, priklausomai nuo bulvių dydžio ir žarijų kiekio. Kas nenori valgydamas išsitepti rankų, bulves gali suvynioti į foliją, bet be folijos skonis „tikresnis“. Iškeptas valgome pagardindami sviestu ir druska.



Bulvės su prieskoninėmis žolelėmis

bulves su zolelemis

Reikalinga:  6 bulvės, 4 česnako skiltelės, 45 ml augalinio aliejaus, citrinos sultys, krapų, bazilikų ir petražolių, druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį.       Gaminimas:  Folijos lakštus ištepti aliejumi. Ant jos išdėlioti stambiais griežinėliais supjaustytas bulves. Tarp skiltelių įstatyti po gabalėlį česnako skiltelės. Bulves apšlakstyti aliejumi ir citrinos sultimis. Ant bulvių užberti žiupsnelį krapų, bazilikų, petražolių, pabarstyti
Skaityti plačiau



Bulvės su lašinukais

bulves su lasinukais

Reikalinga: 1 kg bulvių, 100 g. rūkytų lašinių, kmynų, druskos, bulvių prieskonių.      Gaminimas:   bulves galima nuskusti arba tik nuplauti. Bulvė įpjaunama, į įpjovą įdedama rūkytų lašinukų riekelė. Apibarstomos druska, kmynais, bulvių prieskoniais. Bulvė susukama į foliją. Paruoštuos bulvės sumetamos į laužą su daug žarijų ir tomis žarijomis užkasamos. Kepama priklausomai nuo žarijų kiekio, apie pusė
Skaityti plačiau