Ant grotelių keptas sūris su šonine
Reikalinga:
varškės sūris,
- 1 stiklinė majonezo
- 2 svogūnai
- 2 pomidorai
- 8 šoninės griežinėlių,
- 2 česnako skiltelės,
- druska,
- krapai, petražolės ar kiti smulkinti žalumynai aliejaus.
Gaminimas: Sūrį padėkite ant aliejumi išteptos folijos ir įtrinkite druska. Majonezą sumaišykite su smulkintais česnakais bei smulkintais žalumynais ir storu sluoksniu aptepkite sūrį. Tada ant sūrio dėkite sluoksnį pusžiedžais supjaustytų svogūnų, po to sluoksnį riekelėmis pjaustytų pomidorų, o ant jų šoninės griežinėlius. Paisistenkite atsargiai sūrį apversti ir taip pat padenkite antrą pusę. Suvyniokite į foliją, dėkite ant grotelių ir kepkite virš laužo žarijų 30 min, po to apverskite ir kepkite dar 30 minučių.