Ant laužo kepti bananai su šokoladu – tai receptas smaližiams, kurie prisivalgę šašlykų, dar nori „ko nors saldaus“
- 10 bananų
- 1 plytelė juodo šokolado
- 1 plytelė pieniško šokolado
- folija
Gaminimas: Nuplautus ir nenuluptus bananus įpjauti šoninėje banano dalyje (įpjovimas panašus kaip dešrainio bandelės). Svarbu palikti neįpjautus abu banano galus, kad šokoladas neišbėgtų. Sulaužome šokolado plyteles ir į kiekvieną bananą dedame po po 3 gabalėlius šokolado paįvairinant šokolado rūšis. Bananus galima kepti tiesiogiai ant grotelių arba įvyniotus į foliją. Paruoštus bananus dedame ant grotelių ir kepame ant šiltų žarijų (bet ne ant atviros ugnies). Kepame, kol šokoladas visiškai išsilydys ir pradės tarsi burbuliuoti. Dedame į lėkštutes ir su šaukštelių valgome karšta bananą su šokoladu iš banano luobelių.
Skanaus!