Reikalinga:
- Apie 0,5 kg atvėsintų krevečių;
- Citrina;
- Malti pipirai;
- Druska
Gaminimas: Krevečių paruošimas labai paprastas ir greitas. Ant grotelių sudedame glaustai krevetes, jei grotelės retos, kad krevetės neiškristų, prieš tai ant grotelių patieskime foliją, o krevetes dėkime ant folijos, vėliau kitu folijos lapu uždengti. Kad krevetės įgautų laužo dūmų kvapo reikia folijoje su šakute padaryti skylučių. Sudėjus krevetes, užberkime juodųjų ir kvepiančiųjų pipirų bei apšlakstykime citrinų sultimis. Dėl skonio galima uždėti kelias česnakų skilteles, užberti šiek tiekžalumynų. Kepti pavartant 8-10 minučių. Valgant skanu apšlakštyti šviežios citrinos sultimis. Puikus patiekalas prie šalto lietuviško alaus!
Skanaus!