Marinuota šoninė
Apie 1kg šoninės, galima ir su kaulu, šašlykų prieskoniai, dvi vidutinio dydžio svogūnų galvos, dvi česnako skiltelės, aliejaus, juodųjų pipirų, kvepiančiųjų pipirų, lauro lapelis, druskos.
Gaminimas:
Šoninę supjaustome juostomis, odą vietomis įpjauname. Ant kiekvienos juostelės iš abiejų pusių užbarstome prieskonių, pipirų. Viską sudedame į didesnį puodą, tuomet užberiame ranka šiek tiek pasmulkintas lauro lapelį, suberiame griežinėliais pjaustytą česnaką bei svogūną. Ant viršaus užpilame maždaug pusę stiklinės aliejaus ir viską rankomis išmaišome, kad česnako ir svogūnų patektų ant kiekvieno gabaliuko. Tuomet šoninę puode šiek tiek suspaudžiame uždėdami lėkštę ar telpantį į puodą mažesnį dangtį.
Marinuojame bent 4-6 valandas.
Kepame ant grotelių maždaug 20 min, ant vidutinio kaitrumo žarijų.
Valgydami šoninę galime paskaninti pomidorų padažu, ypač skanu su šviežiai paraugintais agurkėliais bei juoda namine duona.
Skanaus!