Turisto patiekalai

Geriausi receptai, kurie pravers turistiniame žygyje. Šioje skiltyje rasite įvairius patiekalus, kuriuos galėsite lengvai pasigaminti būdami turistinime žygyje. Siūlome Jums įvairius mėsos, bulvių ir žuvies patiekalų receptus, taip pat įvairių košių, sriubų ir sūrių patiekalų receptų. Žinai  kitus įdomius turistinių patiekalų receptus? Parašyk mums, jei nori pasidalinti jais šioje svetainėje.



Greitai paraugti agurkai

agurkai parauginti 02

Greitai paraugti agurkai Reikalinga: 5 agurkai 1 valgomasis šaukštas druskos 1 valgomasis šaukštas cukraus 1 pundelis krapų 1 skiltelė česnako 1 lauro lapas Gaminimas: Agurkus nuplauti, nupjauti galiukus, sudėti į plastikinį maišelį, sudėti kitus produktus: druską, cukrų, susmulkintus krapus, susmulkintą česnaką ir lauro lapą, maišelį užrišti ir kratyti, kad viskas gerai apsiveltų prieskoniais. Su visu
Skaityti plačiau



Ant grotelių keptas upėtakis

ant grotelių keptas upėtakis 04

Reikalinga: dviejų apie 400 – 500 g. upėtakių, 1 citrinos, kelių šakelių šviežių rozmarinų, kelių šakelių petražolių, kelių česnako skiltelių, sviesto (2 x 20 g), druskos, šviežiai maltų pipirų Gaminimas: Į gerai išplauto upėtakio vidų sudėkite paruoštą masę: sviestą ištrintą su išspaustu česnaku, kapotomis petražolėmis, rozmarinais, druska ir pipirais. Masę sudėkite į žuvies vidų, pridėkite
Skaityti plačiau



Žuvis su daržovėmis folijoje

žuvis su daržovėmis folijoje 2

Reikalinga:       1  žuvis (vidutinio dydžio), 1 bulvė, 1  morka, 0,5 svogūno, 1 česnako skiltelė, krapai, aliejus, druska ir pipirai pagal skonį Iš nurodytų produktų gaunasi 1 porcija, 1 žmogui. Pagal tai, kiek bus valgytojų, reikia atitinkamai padauginti produktų kiekį iš žmonių skaičiaus. Kiekvieną porciją vyniojame į atskirą folijos lapą. Gaminimas:  Patepame  foliją aliejumi, ant
Skaityti plačiau



Žarijose keptos dešrelės vyno padaže

Žarijose keptų dešrelių vyno padaže nuotrauka

Reikalinga: 4 – 6 vnt. kiaulienos dešrelių  4 – 6 riekelės šaltai rūkytos šoninės   4 – 6 vnt. lauro lapų 8 – 12 vnt. gvazdikėlių 12 – 18 skiltelių česnako 4 – 6 svogūnai 1 šaukštelis baltūjų maltų pipirų 1/2 šaukštelio imbiero miltelių 1/2 šaukštelio malto muskato riešuto 250 – 350 ml. balto sauso
Skaityti plačiau



Ant laužo kepti bananai su šokoladu

kepti bananai 02

Ant laužo kepti bananai su šokoladu – tai receptas smaližiams, kurie prisivalgę šašlykų, dar nori „ko nors saldaus“ Reikalinga: 10 bananų 1 plytelė juodo šokolado 1 plytelė pieniško šokolado folija Gaminimas: Nuplautus ir nenuluptus bananus įpjauti šoninėje banano dalyje (įpjovimas panašus kaip dešrainio bandelės). Svarbu palikti neįpjautus abu banano galus, kad šokoladas neišbėgtų. Sulaužome šokolado
Skaityti plačiau



Daržovių vėrinukai kepti grilyje

darzoviu-verinukai

  Reikalinga:           6 nedidelės paprikos,    6 nedideli pomidorai,    6 vnt pievagrybių (didesnių),    1 jauna cukinija,    2 svogūnai,    5 mažos bulvės,    citrinų sultys,     alyvuogių aliejus.  Gaminimas:    Pievagrybius nulupame. Cukiniją nulupame ir supjaustome į 8 dalis. Bulvių neskutame, tik nuplauname.  Prieš veriant daržoves ant iešmelių galime jas
Skaityti plačiau



Vištienos širdelės keptos grilyje

Vištienos širdelės grilyje

 Vištienos širdelės keptos grilyje Reikalinga: 500 g. vištos širdelių, kelių svogūnų, kelių česnako skiltelių, mėgstamų žolelių: krapų, petražolių, rozmarino ir kt., druskos, pipirų (arba šašlykų prieskonių). šiek tiek alyvuogių arba saulėgrąžų liejaus Marinavimas:Išplautas širdeles sudedame į dubenį, suberiame smulkiai pjaustytą svogūną, česnaką, žoleles, pipirus. Galima dėti šašlykų ar kitų mėgtamų prieskonių, užpilame šiek tiek aliejaus
Skaityti plačiau