Turisto patiekalai

Geriausi receptai, kurie pravers turistiniame žygyje. Šioje skiltyje rasite įvairius patiekalus, kuriuos galėsite lengvai pasigaminti būdami turistinime žygyje. Siūlome Jums įvairius mėsos, bulvių ir žuvies patiekalų receptus, taip pat įvairių košių, sriubų ir sūrių patiekalų receptų. Žinai  kitus įdomius turistinių patiekalų receptus? Parašyk mums, jei nori pasidalinti jais šioje svetainėje.



Krevetės ant grotelių

krevetes

Reikalinga:        Apie 0,5 kg atvėsintų krevečių; Citrina; Malti pipirai; Druska   Gaminimas:   Krevečių paruošimas labai paprastas ir greitas.  Ant grotelių sudedame glaustai krevetes, jei grotelės retos, kad krevetės neiškristų, prieš tai ant grotelių patieskime foliją, o krevetes dėkime ant folijos, vėliau kitu folijos lapu uždengti. Kad krevetės įgautų laužo dūmų kvapo reikia
Skaityti plačiau



Makaronų sriuba su vištiena

makaronu sriuba su vistiena

Reikalinga:       4 vištos blauzdelės  (arba kitokios vištienos), 300 g. makaronų, 2 bulvės, 1 morka, 1 svogūnas, sultinio kubelis, lauro lapas, druska, pipirai, krapai. Gaminimas:     Į verdantį vandenį dedame virti vištieną, smulkintą svogūną, tarkuotą arba pjaustytą morką, sultinio kubelį, lauro lapelį. Po 15 min virimo sudedame supjaustytas bulves, paverdame dar 5 min, suberiame makaronus, išimame
Skaityti plačiau



Kopūstienė su parūkytom dešrelėm

kopustiene

Reikalinga:       500 g. raugintų kopūstų,  5 parūkytos dešrelės,  4 bulvės,  1 morka,  1 svogūnas,  1 sultinio kubelis,  druska, pipirai, lauro lapas. Gaminimas: Supjaustom bulves, morkas ir svogūną. Užverdam vandenį, įmetam sultinio kubelį. Dedam į katiliuką bulves, morkas, svogūną, raugintus kopūstus, pjaustytas griežinėliais dešreles, prieskonius. Verdame  20 min. Galim paskaninti grietine.



Žuvienė 1

zuviene

Žuvienė   Sriubos iš patirties skaniausios gaunasi be jokių receptų. Imi kas po ranka, dedi ir derini. Žuvienė skaniausia iš ką tik pasigautos žuvies. Bet jei nepavyko nieko pagauti – ne bėda, žuvienę galima išvirti iš žuvies konservų.   Reikalinga:       2 l vandens, 2 – 3 bulvės, šviežia žuvis arba  1 dėžutė žuvies konservų
Skaityti plačiau



Plovas ant laužo

plovas

Reikalinga:       500 g kiaulienos arba vištienos, 3 svogūnai, 3 morkos, 500 g  ryžių, 100 g. kečupo aliejus, druska, prieskoniai. Gaminimas: Mėsą susmulkiname, pabarstome druska ir prieskoniais. Katiliuke aliejuje pakepinam susmulkintus svogūnus, kol pasidaro skaidrūs ir lengvai apskrudę. Svogūnus pabarstom druska. Išėmę svogūnus, dedame kepinti tarkuotas arba pjaustytas morkas, kurias taip pat pasūdome. Iki minkštumo
Skaityti plačiau



Makaronų košė ruošiama ant laužo

makaronų košė

Reikalinga:  1 pakelis stambesnių makaronų, 1 pakelis sausos makaronų sriubos, 2 dėžutės mėsos konservų, druska, pipirai, 1 svogūnas, keli svogūnų laiškai. Gaminimas: Katiliuke užverdame vandenį ir supilame makaronus bei pakelį sriubos. Sudedame smulkintą svogūną ir smulkintus svogūnų laiškus. Pagardiname druska ir pipirais. Sudedame mėsos konservus. Verdame, kol nugaruos vanduo  ir suminkštės makaronai. Į košę galima
Skaityti plačiau



Paprasčiausia grikių košė

grikiu kose

Reikalinga: grikių kruopos, sultinio kubelis.       Gaminimas: tai pati elementariausia košė, reikalaujanti mažiausiai produktų ir laiko. Reikia užvirti vandenį, supilti kruopas, įdėti sultinio kubelį, jei trūksta – pagal skonį druskos ir virti 20 min.