Turisto patiekalai

Geriausi receptai, kurie pravers turistiniame žygyje. Šioje skiltyje rasite įvairius patiekalus, kuriuos galėsite lengvai pasigaminti būdami turistinime žygyje. Siūlome Jums įvairius mėsos, bulvių ir žuvies patiekalų receptus, taip pat įvairių košių, sriubų ir sūrių patiekalų receptų. Žinai  kitus įdomius turistinių patiekalų receptus? Parašyk mums, jei nori pasidalinti jais šioje svetainėje.



Žarijose keptos dešrelės vyno padaže

Žarijose keptų dešrelių vyno padaže nuotrauka

Reikalinga: 4 – 6 vnt. kiaulienos dešrelių  4 – 6 riekelės šaltai rūkytos šoninės   4 – 6 vnt. lauro lapų 8 – 12 vnt. gvazdikėlių 12 – 18 skiltelių česnako 4 – 6 svogūnai 1 šaukštelis baltūjų maltų pipirų 1/2 šaukštelio imbiero miltelių 1/2 šaukštelio malto muskato riešuto 250 – 350 ml. balto sauso
Skaityti plačiau



Ant laužo kepti bananai su šokoladu

kepti bananai 02

Ant laužo kepti bananai su šokoladu – tai receptas smaližiams, kurie prisivalgę šašlykų, dar nori „ko nors saldaus“ Reikalinga: 10 bananų 1 plytelė juodo šokolado 1 plytelė pieniško šokolado folija Gaminimas: Nuplautus ir nenuluptus bananus įpjauti šoninėje banano dalyje (įpjovimas panašus kaip dešrainio bandelės). Svarbu palikti neįpjautus abu banano galus, kad šokoladas neišbėgtų. Sulaužome šokolado
Skaityti plačiau



Daržovių vėrinukai kepti grilyje

darzoviu-verinukai

  Reikalinga:           6 nedidelės paprikos,    6 nedideli pomidorai,    6 vnt pievagrybių (didesnių),    1 jauna cukinija,    2 svogūnai,    5 mažos bulvės,    citrinų sultys,     alyvuogių aliejus.  Gaminimas:    Pievagrybius nulupame. Cukiniją nulupame ir supjaustome į 8 dalis. Bulvių neskutame, tik nuplauname.  Prieš veriant daržoves ant iešmelių galime jas
Skaityti plačiau



Vištienos širdelės keptos grilyje

Vištienos širdelės grilyje

 Vištienos širdelės keptos grilyje Reikalinga: 500 g. vištos širdelių, kelių svogūnų, kelių česnako skiltelių, mėgstamų žolelių: krapų, petražolių, rozmarino ir kt., druskos, pipirų (arba šašlykų prieskonių). šiek tiek alyvuogių arba saulėgrąžų liejaus Marinavimas:Išplautas širdeles sudedame į dubenį, suberiame smulkiai pjaustytą svogūną, česnaką, žoleles, pipirus. Galima dėti šašlykų ar kitų mėgtamų prieskonių, užpilame šiek tiek aliejaus
Skaityti plačiau



Ant grotelių keptas sūris su šonine

Ant grotelių keptas sūris

Ant grotelių keptas sūris su šonine Reikalinga: varškės sūris, 1 stiklinė majonezo 2 svogūnai 2 pomidorai 8 šoninės griežinėlių, 2 česnako skiltelės, druska, krapai, petražolės ar kiti smulkinti žalumynai aliejaus.   Gaminimas: Sūrį padėkite ant aliejumi išteptos folijos ir įtrinkite druska. Majonezą sumaišykite su smulkintais česnakais bei smulkintais žalumynais ir  storu sluoksniu aptepkite sūrį. Tada
Skaityti plačiau



Ant grotelių keptas sūris I

suris1

Ant grotelių keptas sūris Reikalinga: varškės  sūris; 2 valg. š. smulkintų žalumynų (bazilikų, petražolių, rozmarinų, krapų, svogūnų ir pan.); 2 česnako skiltelės; 2 valg. š. majonezo; druska; pipirai. Gaminimas:   Sūrį aptepkite majonezu, apibarstykite prieskoniais ir suvyniokite į aliuminio foliją. Kepkite ant grotelių 10–15 minučių iš abiejų pusių. Tuomet nuimkite folijos viršų ir dar kuriam
Skaityti plačiau



Krevetės ant grotelių

krevetes

Reikalinga:        Apie 0,5 kg atvėsintų krevečių; Citrina; Malti pipirai; Druska   Gaminimas:   Krevečių paruošimas labai paprastas ir greitas.  Ant grotelių sudedame glaustai krevetes, jei grotelės retos, kad krevetės neiškristų, prieš tai ant grotelių patieskime foliją, o krevetes dėkime ant folijos, vėliau kitu folijos lapu uždengti. Kad krevetės įgautų laužo dūmų kvapo reikia
Skaityti plačiau