Turisto patiekalai

Geriausi receptai, kurie pravers turistiniame žygyje. Šioje skiltyje rasite įvairius patiekalus, kuriuos galėsite lengvai pasigaminti būdami turistinime žygyje. Siūlome Jums įvairius mėsos, bulvių ir žuvies patiekalų receptus, taip pat įvairių košių, sriubų ir sūrių patiekalų receptų. Žinai  kitus įdomius turistinių patiekalų receptus? Parašyk mums, jei nori pasidalinti jais šioje svetainėje.



Ant grotelių keptas sūris su šonine

suris su sonine

Ant grotelių keptas sūris su šonine Reikalinga: varškės sūris, 1 stiklinė majonezo 2 svogūnai 2 pomidorai 8 šoninės griežinėlių, 2 česnako skiltelės, druska, krapai, petražolės ar kiti smulkinti žalumynai aliejaus. Gaminimas: Sūrį padėkite ant aliejumi išteptos folijos ir įtrinkite druska. Majonezą sumaišykite su smulkintais česnakais bei smulkintais žalumynais ir  storu sluoksniu aptepkite sūrį. Tada ant
Skaityti plačiau



Ant grotelių keptas sūris I

suris1

Reikalinga: varškės  sūris; 2 valg. š. smulkintų žalumynų (bazilikų, petražolių, rozmarinų, krapų, svogūnų ir pan.); 2 česnako skiltelės; 2 valg. š. majonezo; druska; pipirai. Gaminimas:   Sūrį aptepkite majonezu, apibarstykite prieskoniais ir suvyniokite į aliuminio foliją. Kepkite ant grotelių 10–15 minučių iš abiejų pusių. Tuomet nuimkite folijos viršų ir dar kuriam laikui palikite, kad apskrustų.
Skaityti plačiau



Krevetės ant grotelių

krevetes

Reikalinga:        Apie 0,5 kg atvėsintų krevečių; Citrina; Malti pipirai; Druska   Gaminimas:   Krevečių paruošimas labai paprastas ir greitas.  Ant grotelių sudedame glaustai krevetes, jei grotelės retos, kad krevetės neiškristų, prieš tai ant grotelių patieskime foliją, o krevetes dėkime ant folijos, vėliau kitu folijos lapu uždengti. Kad krevetės įgautų laužo dūmų kvapo reikia
Skaityti plačiau



Makaronų sriuba su vištiena

makaronu sriuba su vistiena

Reikalinga:       4 vištos blauzdelės  (arba kitokios vištienos), 300 g. makaronų, 2 bulvės, 1 morka, 1 svogūnas, sultinio kubelis, lauro lapas, druska, pipirai, krapai. Gaminimas:     Į verdantį vandenį dedame virti vištieną, smulkintą svogūną, tarkuotą arba pjaustytą morką, sultinio kubelį, lauro lapelį. Po 15 min virimo sudedame supjaustytas bulves, paverdame dar 5 min, suberiame makaronus, išimame
Skaityti plačiau



Kopūstienė su parūkytom dešrelėm

kopustiene

Reikalinga:       500 g. raugintų kopūstų,  5 parūkytos dešrelės,  4 bulvės,  1 morka,  1 svogūnas,  1 sultinio kubelis,  druska, pipirai, lauro lapas. Gaminimas: Supjaustom bulves, morkas ir svogūną. Užverdam vandenį, įmetam sultinio kubelį. Dedam į katiliuką bulves, morkas, svogūną, raugintus kopūstus, pjaustytas griežinėliais dešreles, prieskonius. Verdame  20 min. Galim paskaninti grietine.



Žuvienė 1

zuviene

Žuvienė   Sriubos iš patirties skaniausios gaunasi be jokių receptų. Imi kas po ranka, dedi ir derini. Žuvienė skaniausia iš ką tik pasigautos žuvies. Bet jei nepavyko nieko pagauti – ne bėda, žuvienę galima išvirti iš žuvies konservų.   Reikalinga:       2 l vandens, 2 – 3 bulvės, šviežia žuvis arba  1 dėžutė žuvies konservų
Skaityti plačiau



Plovas ant laužo

plovas

Reikalinga:       500 g kiaulienos arba vištienos, 3 svogūnai, 3 morkos, 500 g  ryžių, 100 g. kečupo aliejus, druska, prieskoniai. Gaminimas: Mėsą susmulkiname, pabarstome druska ir prieskoniais. Katiliuke aliejuje pakepinam susmulkintus svogūnus, kol pasidaro skaidrūs ir lengvai apskrudę. Svogūnus pabarstom druska. Išėmę svogūnus, dedame kepinti tarkuotas arba pjaustytas morkas, kurias taip pat pasūdome. Iki minkštumo
Skaityti plačiau