Reikalinga: 1 pakelis stambesnių makaronų, 1 pakelis sausos makaronų sriubos, 2 dėžutės mėsos konservų, druska, pipirai, 1 svogūnas, keli svogūnų laiškai. Gaminimas: Katiliuke užverdame vandenį ir supilame makaronus bei pakelį sriubos. Sudedame smulkintą svogūną ir smulkintus svogūnų laiškus. Pagardiname druska ir pipirais. Sudedame mėsos konservus. Verdame, kol nugaruos vanduo ir suminkštės makaronai. Į košę galima
Skaityti plačiau
Turisto patiekalai
Geriausi receptai, kurie pravers turistiniame žygyje. Šioje skiltyje rasite įvairius patiekalus, kuriuos galėsite lengvai pasigaminti būdami turistinime žygyje. Siūlome Jums įvairius mėsos, bulvių ir žuvies patiekalų receptus, taip pat įvairių košių, sriubų ir sūrių patiekalų receptų. Žinai kitus įdomius turistinių patiekalų receptus? Parašyk mums, jei nori pasidalinti jais šioje svetainėje.
Paprasčiausia grikių košė
Reikalinga: grikių kruopos, sultinio kubelis. Gaminimas: tai pati elementariausia košė, reikalaujanti mažiausiai produktų ir laiko. Reikia užvirti vandenį, supilti kruopas, įdėti sultinio kubelį, jei trūksta – pagal skonį druskos ir virti 20 min.
Tradicinės bulvės lauže
Tradicinės bulvės lauže Reikalinga: bulvių, druskos, sviesto. Gaminimas: bulves užkasame į žarijas ir kepame 30-40 minučių, priklausomai nuo bulvių dydžio ir žarijų kiekio. Kas nenori valgydamas išsitepti rankų, bulves gali suvynioti į foliją, bet be folijos skonis „tikresnis“. Iškeptas valgome pagardindami sviestu ir druska.
Bulvės su prieskoninėmis žolelėmis
Reikalinga: 6 bulvės, 4 česnako skiltelės, 45 ml augalinio aliejaus, citrinos sultys, krapų, bazilikų ir petražolių, druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį. Gaminimas: Folijos lakštus ištepti aliejumi. Ant jos išdėlioti stambiais griežinėliais supjaustytas bulves. Tarp skiltelių įstatyti po gabalėlį česnako skiltelės. Bulves apšlakstyti aliejumi ir citrinos sultimis. Ant bulvių užberti žiupsnelį krapų, bazilikų, petražolių, pabarstyti
Skaityti plačiau
Bulvės su lašinukais
Reikalinga: 1 kg bulvių, 100 g. rūkytų lašinių, kmynų, druskos, bulvių prieskonių. Gaminimas: bulves galima nuskusti arba tik nuplauti. Bulvė įpjaunama, į įpjovą įdedama rūkytų lašinukų riekelė. Apibarstomos druska, kmynais, bulvių prieskoniais. Bulvė susukama į foliją. Paruoštuos bulvės sumetamos į laužą su daug žarijų ir tomis žarijomis užkasamos. Kepama priklausomai nuo žarijų kiekio, apie pusė
Skaityti plačiau
Bulvės, įdarytos faršu
Reikalinga: bulvių, faršo, druskos, prieskoninių žolelių, rūkytų lašinių Gaminimas: Bulves nuskutame, specialiu gremžtuku išgręžiame skylę per visą bulvę (jei jo neturite, galima bulve perpjauti, išskaptuoti, o po to abi puseles sudėti). Tada prikemšame faršu, kurį prieš tai pasiruošiame: įdedam smulkiai supjaustytų rūkytų lašinių, maltų pipirų, kokių prieskoninių žolelių ir truputį druskos. Gerai susukti
Skaityti plačiau
Batonas, įdarytas prieskoniniu sviestu
Batonas, įdarytas prieskoniniu sviestu Reikalinga: nepjaustytas batonas, 200 g sviesto, 2 skiltelės česnako, krapai, svogūnų laiškai. Gaminimas: sviestą palaikykite kambario temperatūroje, kad paminkštėtų. Česnaką, krapus ir svogūnų laiškus susmulkinkite. Sviestą ištrinkite su česnakais, krapais ir svogūnų laiškais. Batoną supjaustykite riekelėmis, bet tik įpjaukite, neperpjaukite iki galo. Mišiniu pertepti įpjovas. Perteptą batoną galima susukti į
Skaityti plačiau