Turisto patiekalai

Geriausi receptai, kurie pravers turistiniame žygyje. Šioje skiltyje rasite įvairius patiekalus, kuriuos galėsite lengvai pasigaminti būdami turistinime žygyje. Siūlome Jums įvairius mėsos, bulvių ir žuvies patiekalų receptus, taip pat įvairių košių, sriubų ir sūrių patiekalų receptų. Žinai  kitus įdomius turistinių patiekalų receptus? Parašyk mums, jei nori pasidalinti jais šioje svetainėje.



Tradicinės bulvės lauže

bulves lauze

Tradicinės bulvės lauže   Reikalinga: bulvių, druskos, sviesto.            Gaminimas: bulves užkasame į žarijas ir kepame 30-40 minučių, priklausomai nuo bulvių dydžio ir žarijų kiekio. Kas nenori valgydamas išsitepti rankų, bulves gali suvynioti į foliją, bet be folijos skonis „tikresnis“. Iškeptas valgome pagardindami sviestu ir druska.



Bulvės su prieskoninėmis žolelėmis

bulves su zolelemis

Reikalinga:  6 bulvės, 4 česnako skiltelės, 45 ml augalinio aliejaus, citrinos sultys, krapų, bazilikų ir petražolių, druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį.       Gaminimas:  Folijos lakštus ištepti aliejumi. Ant jos išdėlioti stambiais griežinėliais supjaustytas bulves. Tarp skiltelių įstatyti po gabalėlį česnako skiltelės. Bulves apšlakstyti aliejumi ir citrinos sultimis. Ant bulvių užberti žiupsnelį krapų, bazilikų, petražolių, pabarstyti
Skaityti plačiau



Bulvės su lašinukais

bulves su lasinukais

Reikalinga: 1 kg bulvių, 100 g. rūkytų lašinių, kmynų, druskos, bulvių prieskonių.      Gaminimas:   bulves galima nuskusti arba tik nuplauti. Bulvė įpjaunama, į įpjovą įdedama rūkytų lašinukų riekelė. Apibarstomos druska, kmynais, bulvių prieskoniais. Bulvė susukama į foliją. Paruoštuos bulvės sumetamos į laužą su daug žarijų ir tomis žarijomis užkasamos. Kepama priklausomai nuo žarijų kiekio, apie pusė
Skaityti plačiau



Bulvės, įdarytos faršu

idarytos bulves

Reikalinga:      bulvių, faršo, druskos, prieskoninių žolelių, rūkytų lašinių Gaminimas:    Bulves nuskutame, specialiu gremžtuku išgręžiame skylę per visą bulvę (jei jo neturite, galima bulve perpjauti, išskaptuoti, o po to abi puseles sudėti). Tada prikemšame faršu, kurį prieš tai pasiruošiame: įdedam smulkiai supjaustytų rūkytų lašinių, maltų pipirų, kokių prieskoninių žolelių ir truputį druskos. Gerai susukti
Skaityti plačiau



Batonas, įdarytas prieskoniniu sviestu

Batonas, įdarytas prieskoniniu sviestu

Batonas, įdarytas prieskoniniu sviestu   Reikalinga:  nepjaustytas batonas, 200 g sviesto, 2 skiltelės česnako, krapai, svogūnų laiškai.    Gaminimas:  sviestą palaikykite kambario temperatūroje, kad paminkštėtų. Česnaką, krapus ir svogūnų laiškus susmulkinkite.  Sviestą ištrinkite su česnakais, krapais ir svogūnų laiškais. Batoną supjaustykite riekelėmis, bet tik įpjaukite, neperpjaukite iki galo. Mišiniu pertepti įpjovas. Perteptą batoną galima susukti į
Skaityti plačiau



Marinuota šoninė

kepta sonine

 Marinuota šoninė  Reikalinga: Apie 1kg šoninės, galima ir su kaulu, šašlykų prieskoniai, dvi vidutinio dydžio svogūnų galvos, dvi česnako skiltelės, aliejaus, juodųjų pipirų, kvepiančiųjų pipirų, lauro lapelis, druskos.      Gaminimas:  Šoninę supjaustome juostomis, odą vietomis įpjauname. Ant kiekvienos juostelės iš abiejų pusių užbarstome prieskonių, pipirų. Viską sudedame į didesnį puodą, tuomet užberiame ranka šiek
Skaityti plačiau



Vištienos šašlykas majoneze

vistienos saslykas majoneze

Vištienos šašlykas majoneze Reikalinga: nedidelis atvėsintas viščiukas, dvi vidutinio dydžio svogūnų galvos, česnako skiltelė, juodųjų pipirų, kvepiančiųjų pipirų, druskos, ~100g majonezo, keli šaukštai pomidorų padažo. Gaminimas:  imamas nedidelis atvėsintas viščiukas, supjaustoma gabaliukais (pirmiausia nupjaunamos šlaunelės, vėliau sparniukai, nugarėlė ir visa kita). Viskas sudedama į didesnį puodą, tuomet užberiama pipirais, suberiame griežinėliais pjaustytą česnaką bei svogūną,
Skaityti plačiau