Turisto patiekalai

Geriausi receptai, kurie pravers turistiniame žygyje. Šioje skiltyje rasite įvairius patiekalus, kuriuos galėsite lengvai pasigaminti būdami turistinime žygyje. Siūlome Jums įvairius mėsos, bulvių ir žuvies patiekalų receptus, taip pat įvairių košių, sriubų ir sūrių patiekalų receptų. Žinai  kitus įdomius turistinių patiekalų receptus? Parašyk mums, jei nori pasidalinti jais šioje svetainėje.



Vištienos širdelės keptos grilyje

Vištienos širdelės grilyje

 Vištienos širdelės keptos grilyje Reikalinga: 500 g. vištos širdelių, kelių svogūnų, kelių česnako skiltelių, mėgstamų žolelių: krapų, petražolių, rozmarino ir kt., druskos, pipirų (arba šašlykų prieskonių). šiek tiek alyvuogių arba saulėgrąžų liejaus Marinavimas:Išplautas širdeles sudedame į dubenį, suberiame smulkiai pjaustytą svogūną, česnaką, žoleles, pipirus. Galima dėti šašlykų ar kitų mėgtamų prieskonių, užpilame šiek tiek aliejaus
Skaityti plačiau



Ant grotelių keptas sūris su šonine

Ant grotelių keptas sūris

Ant grotelių keptas sūris su šonine Reikalinga: varškės sūris, 1 stiklinė majonezo 2 svogūnai 2 pomidorai 8 šoninės griežinėlių, 2 česnako skiltelės, druska, krapai, petražolės ar kiti smulkinti žalumynai aliejaus.   Gaminimas: Sūrį padėkite ant aliejumi išteptos folijos ir įtrinkite druska. Majonezą sumaišykite su smulkintais česnakais bei smulkintais žalumynais ir  storu sluoksniu aptepkite sūrį. Tada
Skaityti plačiau



Ant grotelių keptas sūris I

suris1

Ant grotelių keptas sūris Reikalinga: varškės  sūris; 2 valg. š. smulkintų žalumynų (bazilikų, petražolių, rozmarinų, krapų, svogūnų ir pan.); 2 česnako skiltelės; 2 valg. š. majonezo; druska; pipirai. Gaminimas:   Sūrį aptepkite majonezu, apibarstykite prieskoniais ir suvyniokite į aliuminio foliją. Kepkite ant grotelių 10–15 minučių iš abiejų pusių. Tuomet nuimkite folijos viršų ir dar kuriam
Skaityti plačiau



Krevetės ant grotelių

krevetes

Reikalinga:        Apie 0,5 kg atvėsintų krevečių; Citrina; Malti pipirai; Druska   Gaminimas:   Krevečių paruošimas labai paprastas ir greitas.  Ant grotelių sudedame glaustai krevetes, jei grotelės retos, kad krevetės neiškristų, prieš tai ant grotelių patieskime foliją, o krevetes dėkime ant folijos, vėliau kitu folijos lapu uždengti. Kad krevetės įgautų laužo dūmų kvapo reikia
Skaityti plačiau



Makaronų sriuba su vištiena

makaronu sriuba su vistiena

Reikalinga:       4 vištos blauzdelės  (arba kitokios vištienos), 300 g. makaronų, 2 bulvės, 1 morka, 1 svogūnas, sultinio kubelis, lauro lapas, druska, pipirai, krapai. Gaminimas:     Į verdantį vandenį dedame virti vištieną, smulkintą svogūną, tarkuotą arba pjaustytą morką, sultinio kubelį, lauro lapelį. Po 15 min virimo sudedame supjaustytas bulves, paverdame dar 5 min, suberiame makaronus, išimame
Skaityti plačiau



Raugintų kopūstų sriuba su mėsa

Raugintų kopūstų sriuba

Raugintų kopūstų sriuba su mėsa   Reikalinga:       500 g. raugintų kopūstų,  500g mėsos,  4 bulvės,  1 morka,  1 svogūnas,  1 sultinio kubelis,  druska, pipirai, lauro lapas. Gaminimas: Mėsą išverdame puode, vėliau išimame ir supjaustoe nedideliais gabaliukais. Supjaustom bulves, morkas ir svogūną. Užverdam sultinį kuriame virė mėsa. Dedam į katiliuką bulves, morkas, svogūną, raugintus kopūstus, prieskonius,
Skaityti plačiau



Žuvienė 1

zuviene

Žuvienė   Sriubos iš patirties skaniausios gaunasi be jokių receptų. Imi kas po ranka, dedi ir derini. Žuvienė skaniausia iš ką tik pasigautos žuvies. Bet jei nepavyko nieko pagauti – ne bėda, žuvienę galima išvirti iš žuvies konservų.   Reikalinga:       2 l vandens, 2 – 3 bulvės, šviežia žuvis arba  1 dėžutė žuvies konservų
Skaityti plačiau