Turisto patiekalai

Geriausi receptai, kurie pravers turistiniame žygyje. Šioje skiltyje rasite įvairius patiekalus, kuriuos galėsite lengvai pasigaminti būdami turistinime žygyje. Siūlome Jums įvairius mėsos, bulvių ir žuvies patiekalų receptus, taip pat įvairių košių, sriubų ir sūrių patiekalų receptų. Žinai  kitus įdomius turistinių patiekalų receptus? Parašyk mums, jei nori pasidalinti jais šioje svetainėje.



Batonas, įdarytas prieskoniniu sviestu

Batonas, įdarytas prieskoniniu sviestu

Batonas, įdarytas prieskoniniu sviestu   Reikalinga:  nepjaustytas batonas, 200 g sviesto, 2 skiltelės česnako, krapai, svogūnų laiškai.    Gaminimas:  sviestą palaikykite kambario temperatūroje, kad paminkštėtų. Česnaką, krapus ir svogūnų laiškus susmulkinkite.  Sviestą ištrinkite su česnakais, krapais ir svogūnų laiškais. Batoną supjaustykite riekelėmis, bet tik įpjaukite, neperpjaukite iki galo. Mišiniu pertepti įpjovas. Perteptą batoną galima susukti į
Skaityti plačiau



Marinuota šoninė, kepta ant grotelių

Marinuota Šoninė

 Marinuota šoninė Jums reikės: – Apie 1kg šoninės, galima ir su kaulu, – šašlykų prieskoniai, – dvi vidutinio dydžio svogūnų galvos, – dvi česnako skiltelės, – aliejaus, – juodųjų pipirų, kvepiančiųjų pipirų, lauro lapelis, druskos.  Gaminimas:  Šoninę supjaustome juostomis, odą vietomis įpjauname. Ant kiekvienos juostelės iš abiejų pusių užbarstome prieskonių, pipirų. Viską sudedame į didesnį
Skaityti plačiau



Vištienos šašlykas majoneze

vistienos saslykas majoneze

Vištienos šašlykas majoneze Reikalinga: nedidelis atvėsintas viščiukas, dvi vidutinio dydžio svogūnų galvos, česnako skiltelė, juodųjų pipirų, kvepiančiųjų pipirų, druskos, ~100g majonezo, keli šaukštai pomidorų padažo. Gaminimas:  imamas nedidelis atvėsintas viščiukas, supjaustoma gabaliukais (pirmiausia nupjaunamos šlaunelės, vėliau sparniukai, nugarėlė ir visa kita). Viskas sudedama į didesnį puodą, tuomet užberiama pipirais, suberiame griežinėliais pjaustytą česnaką bei svogūną,
Skaityti plačiau



Vištienos šašlykas su aliejumi

vistienos saslykas aliejuje

Reikalinga: nedidelis atvėsinta viščiukas, vištienos prieskoniai, saujelė kmynų, dvi vidutinio dydžio svogūnų galvos, česnako skiltelė, aliejaus, juodųjų pipirų, kvepiančiųjų pipirų, lauro lapelis, druskos. Gaminimas: imama nedidelė atvėsinta višta, supjaustoma gabaliukais (pirmiausia nupjaunamos šlaunelės, vėliau sparniukai, nugarėlė ir visa kita). Viskas sudedama į didesnį puodą, tuomet užberiama saujelė vištienos prieskonių, pipirų, ranka šiek tiek pasmulkintas lauro
Skaityti plačiau