Žarijose keptos dešrelės vyno padaže

Reikalinga:

  • 4 – 6 vnt. kiaulienos dešrelių 
  • 4 – 6 riekelės šaltai rūkytos šoninės  
  • 4 – 6 vnt. lauro lapų
  • 8 – 12 vnt. gvazdikėlių
  • 12 – 18 skiltelių česnako
  • 4 – 6 svogūnai
  • 1 šaukštelis baltūjų maltų pipirų
  • 1/2 šaukštelio imbiero miltelių
  • 1/2 šaukštelio malto muskato riešuto
  • 250 – 350 ml. balto sauso vyno
  • 120 – 180 g. sviesto

Gaminimas

Iš folijos padaryti 4–6 didelius dešrelių ilgio krepšelius. Į kiekvieną krepšelį įdėti po vieną dešrelę, vieną riekę šoninės, 1 laurų lapą, 2 gvazdikėlius, 3 česnako skilteles ir 1 supjaustytą svogūną.

Prieskonius sumaišyti su vynu, lygiomis dalimis išpilstyti į krepšelius ir į kiekvieną įdėti po 30 g sviesto. Krepšelius sandariai suvynioti ir kepti žarijose apie 30 minučių.

Dešreles patiekti su padažu, kuriame jos kepė. Skanu su kiaulpienių salotomis ir žarijose keptomis bulvėmis.

Rašyti atsiliepimą arba komentarą