Reikalinga:
- 4 – 6 vnt. kiaulienos dešrelių
- 4 – 6 riekelės šaltai rūkytos šoninės
- 4 – 6 vnt. lauro lapų
- 8 – 12 vnt. gvazdikėlių
- 12 – 18 skiltelių česnako
- 4 – 6 svogūnai
- 1 šaukštelis baltūjų maltų pipirų
- 1/2 šaukštelio imbiero miltelių
- 1/2 šaukštelio malto muskato riešuto
- 250 – 350 ml. balto sauso vyno
- 120 – 180 g. sviesto
Gaminimas
Iš folijos padaryti 4–6 didelius dešrelių ilgio krepšelius. Į kiekvieną krepšelį įdėti po vieną dešrelę, vieną riekę šoninės, 1 laurų lapą, 2 gvazdikėlius, 3 česnako skilteles ir 1 supjaustytą svogūną.
Prieskonius sumaišyti su vynu, lygiomis dalimis išpilstyti į krepšelius ir į kiekvieną įdėti po 30 g sviesto. Krepšelius sandariai suvynioti ir kepti žarijose apie 30 minučių.
Dešreles patiekti su padažu, kuriame jos kepė. Skanu su kiaulpienių salotomis ir žarijose keptomis bulvėmis.