Degustacinė vakarienė Vilniuje: ką įdomaus išbandyti?

Degustacinė vakarienė Vilniuje: ką įdomaus išbandyti?

 degust. vakarienė

Ieškantiems įdomių skanių ir potyrių, siūloma degustacinė vakarienė Vilniuje. Kokia? Pasirinkimas sostinėje – išties didelis. Nuo belgiškų vaflių iki keptos ančių riebiosios kepenėlės foie gras.

Vakarienė 165 m aukštyje

Vilniaus televizijos bokštas veikia nuo 1981 m. sausio 31 d. ir šis pastatas – aukščiausias Lietuvoje. Jis taip pat įtrauktas į pasaulio aukščiausių pastatų sąrašą. TV bokšto aukštis – 326 m. Na, o restoranas „Paukščių takas“ įsikūręs 165 m aukštyje esančioje TV bokšto žiedinėje dalyje – 19-ame bokšto aukšte (55-ame aukšte lyginant su daugiabučiais pastatais). Restoranas sukasi aplink savo ašį. Vienas ratas padaromas per 55 min. Esant giedram orui Vilniaus miestas ir jo apylinkės pro restorano langus matomos net 50 km spinduliu. Taigi, tai – išskirtinė galimybė papietauti ar pavakarieniauti tokiame aukštyje bei išbandyti gurmaniškus TV bokšto patiekalus.

Karališka degustacinė vakarienė

Padovanokite sau ar artimajam itin gurmanišką potyrį – vakarienę aukštos klasės restorane „Imperial“. Baltomis pirštinėmis pasipuošę padavėjai, krištolo, sidabro ir mados namų „Versace“ porceliano indai bei, žinoma, išskirtinio skonio patiekalai.

Atvykusiųjų laukia įspūdinga 7 patiekalų vakarienė. Tai: elnienos tar-tar, grilyje kepta austrė su laukinio česnako padažu, avokado tar-tar su vasabiais, natūralus ančių riebiųjų kepenėlių foie gras paštetas su figomis ir rabarbarais, baltųjų smidrų sriuba, kreminė baravykų sriuba su skrudintais lazdyno riešutais, čiobreliais ir grybų kapučinu, jūros šukutės, krosnyje kepta laukinio Patagonijos ešerio filė, rabarbarų tortas su stracciatella di bufala sūriu ir rabarbarų ledais. Skamba įspūdingai, ar ne?

Vakarienė tamsoje

Kadangi vakarienė vyks visiškoje tamsoje, atvykusieji visus savo pojūčius ir jausmus sutelks tik į maisto skonį ir aromatą. „Čagino“ restorane svečius pasitiks prie pat durų, kur ir prasidės naujų atradimų vakaras. Visiškoje tamsoje, grojant muzikai, bus ragaujami įvairiausi patiekalai. Tamsoje valgomas maistas įgaus kitą prasmę.

Šefo vakarienė

Restoranas „Solt Dining“ yra įsikūręs urbanistinio stiliaus „Courtyard Vilnius City Center“ viešbutyje ir išsiskiria Skandinavijos įkvėptu interjeru su žemiškų tonų potėpiais. Modernioje virtuvėje susijungia Šiaurės Europos ir Baltijos šalių skoniai, o pagrindiniu smuiku groja lietuviški produktai.

Restorano siela ir pasididžiavimas – šefas Jevgenijus Volkovas – Lietuvos nacionalinės šefų rinktinės narys ir geriausias 2016 metų virėjas. Žmogus, kurio kruopštumo ir meilės maistui rezultatai geriausiai atsiskleidžia lėkštėje. Būtent šio žmogaus vakarienėje ir siūlome sudalyvauti. Joje jūsų lauks: šefo komplimentas, užkandis, pagrindinis patiekalas bei desertas.

Rašyti atsiliepimą arba komentarą