Marinuota šoninė kepta lauže folijoje

Marinuota šoninė kepta lauže folijoje

Tai paprastas, skanus ir greitai pagaminamas patiekalas.

Jums reikės:
- šoninė, geriau be kaulo, bet tiks ir su kaulu;
- svogūnas;
- keletas česnako skiltelių;
- keletas šaukštų alyvuogių arba saulėgrąžų aliejaus;
- lauro lapai, druska, prieskoniai;
- kepimo folija

Gaminimas:
Šoninę padedame ant folijos ir užberiame druska, šašlykų prieskoniais, pipirais, pašlakstome aliejaus. Viską su rankomis įtriname į mėsą. Pabarstome gausiai svogūnų žiedais, keletu česnako skiltelių, lauro lapais.

Marinuota šoninė kepta lauže folijoje

20180428_180053

Marinuota šoninė kepta lauže folijoje

Tuomet šoninę įvyniojame į keletą sluoksnių folijos, svarbu įvynioti gerai, kad kepant neištekėtų riebalai.
Paliekame marinuotis bent valandai.

Marinuota šoninė kepta lauže folijoje

Kepame karštuose pelenuose apie 40min, vartyti nereikia.

Marinuota šoninė kepta lauže folijoje

Labai skanu su lauže keptomis bulvėmis bei ant grotelių keptomis daržovėmis.

Skanaus!

Jums gali prireikti, peiliai:
Peilis MORA Companion MG