Marinuota šoninė kepta lauže folijoje
Tai paprastas, skanus ir greitai pagaminamas patiekalas.
Jums reikės:
- šoninė, geriau be kaulo, bet tiks ir su kaulu;
- svogūnas;
- keletas česnako skiltelių;
- keletas šaukštų alyvuogių arba saulėgrąžų aliejaus;
- lauro lapai, druska, prieskoniai;
- kepimo folija
Gaminimas:
Šoninę padedame ant folijos ir užberiame druska, šašlykų prieskoniais, pipirais, pašlakstome aliejaus. Viską su rankomis įtriname į mėsą. Pabarstome gausiai svogūnų žiedais, keletu česnako skiltelių, lauro lapais.
Tuomet šoninę įvyniojame į keletą sluoksnių folijos, svarbu įvynioti gerai, kad kepant neištekėtų riebalai.
Paliekame marinuotis bent valandai.
Kepame karštuose pelenuose apie 40min, vartyti nereikia.
Labai skanu su lauže keptomis bulvėmis bei ant grotelių keptomis daržovėmis.
Skanaus!
Jums gali prireikti, peiliai:




