Ant grotelių keptos marinuotos daržovės
Reikalinga:
- Tinka įvairios daržovės – saldžioji, aitrioji paprikos, svogūnai, cukinija, baklažanai, pievagrybiai, pomidorai (ypač tinka vyšniniai pomidorai)
- mėgstamų žolelių: krapų, petražolių, rozmarino ir kt.,
- druskos, pipirų ar prieskonių mišinių,
- šiek tiek alyvuogių arba saulėgrąžų aliejaus
Marinavimas:
Daržoves nuplauname, stambiai supjaustome. Paprikas pjauname į 4 dalis, svogūnų ropeles per pusę, jei svogūnai labai stambūs – į 4 dalis, cukinijas ir baklažaną maždaug 1cm pločio griežinėliais, šampinjonus ir vyšninius pomidorus nepjaustome, tik nuplauname. Daržoves sudedame į dubenį, supilame žoleles, pipirus, druską. Užpilame šiek tiek aliejaus ir viską kruopščiai išmaišome, geriausia tai daryti rankomis, kad prieskoniai, aliejus kuo geriau įsitrintų.
Daržovėms pasimarinuoti užtenka 6 – 12 valandų.
Gaminimas:
Marinuotas daržoves sudedame ant grotelių. Kepame ant vidutiniško kaitrumo žarijų apie 15min, svarbu neperkepti, kad daržovės nebūtų visiškai minkštos.
Gaunasi skanu ir greita.
Puikiai tinka prie mėsos patiekalų, karštų bulvių su sviestu.