Patiekalai iš bulvių

Patiekalų iš bulvių receptai. Šioje skiltyje rasite lengvai pagaminamų įvairių patieklaų iš bulvių receptus. Siūlome Jums tradicinių bulvių lauže recepta, taip pat bulvių su prieskoniais ir įdarytų bulvių receptus.  Žinai  kitus įdomius turistinių patiekalų iš bulvių receptus? Parašyk mums, jei nori pasidalinti jais šioje svetainėje.



Tradicinės bulvės lauže

bulves lauze

Tradicinės bulvės lauže   Reikalinga: bulvių, druskos, sviesto.            Gaminimas: bulves užkasame į žarijas ir kepame 30-40 minučių, priklausomai nuo bulvių dydžio ir žarijų kiekio. Kas nenori valgydamas išsitepti rankų, bulves gali suvynioti į foliją, bet be folijos skonis „tikresnis“. Iškeptas valgome pagardindami sviestu ir druska. Jums gali prireikti, turistinis sublimuotas maistas:



Bulvės su prieskoninėmis žolelėmis

bulves su zolelemis

Reikalinga:  6 bulvės, 4 česnako skiltelės, 45 ml augalinio aliejaus, citrinos sultys, krapų, bazilikų ir petražolių, druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį.       Gaminimas:  Folijos lakštus ištepti aliejumi. Ant jos išdėlioti stambiais griežinėliais supjaustytas bulves. Tarp skiltelių įstatyti po gabalėlį česnako skiltelės. Bulves apšlakstyti aliejumi ir citrinos sultimis. Ant bulvių užberti žiupsnelį krapų, bazilikų, petražolių, pabarstyti
Skaityti plačiau



Bulvės su lašinukais

bulves su lasinukais

Reikalinga: 1 kg bulvių, 100 g. rūkytų lašinių, kmynų, druskos, bulvių prieskonių.        Gaminimas:   bulves galima nuskusti arba tik nuplauti. Bulvė įpjaunama, į įpjovą įdedama rūkytų lašinukų riekelė. Apibarstomos druska, kmynais, bulvių prieskoniais. Bulvė susukama į foliją. Paruoštuos bulvės sumetamos į laužą su daug žarijų ir tomis žarijomis užkasamos. Kepama priklausomai nuo žarijų kiekio, apie
Skaityti plačiau



Bulvės, įdarytos faršu

idarytos bulves

Reikalinga:      bulvių, faršo, druskos, prieskoninių žolelių, rūkytų lašinių   Gaminimas:    Bulves nuskutame, specialiu gremžtuku išgręžiame skylę per visą bulvę (jei jo neturite, galima bulve perpjauti, išskaptuoti, o po to abi puseles sudėti). Tada prikemšame faršu, kurį prieš tai pasiruošiame: įdedam smulkiai supjaustytų rūkytų lašinių, maltų pipirų, kokių prieskoninių žolelių ir truputį druskos. Gerai
Skaityti plačiau