Reikalinga: 4 vištos blauzdelės (arba kitokios vištienos), 300 g. makaronų, 2 bulvės, 1 morka, 1 svogūnas, sultinio kubelis, lauro lapas, druska, pipirai, krapai. Gaminimas: Į verdantį vandenį dedame virti vištieną, smulkintą svogūną, tarkuotą arba pjaustytą morką, sultinio kubelį, lauro lapelį. Po 15 min virimo sudedame supjaustytas bulves, paverdame dar 5 min, suberiame makaronus, išimame
Skaityti plačiau
Sriubos
Sriubų receptai. Šiopje sklityje rasite įvairius sriubų receptus, kuriuos galėsite be didelio vargo pasigaminti turistiniame žygyje. Siūlome Jums makaronų sriubos su vištiena receptą, žuvienės ir kopūstienės receptus. Žinai kitus įdomius turistinių patiekalų iš bulvių receptus? Parašyk mums, jei nori pasidalinti jais šioje svetainėje. Skaniems patiekalams paruošti gali praversti kokybiški puodai, katiliukai, indai.
Kopūstienė su parūkytom dešrelėm
Reikalinga: 500 g. raugintų kopūstų, 5 parūkytos dešrelės, 4 bulvės, 1 morka, 1 svogūnas, 1 sultinio kubelis, druska, pipirai, lauro lapas. Gaminimas: Supjaustom bulves, morkas ir svogūną. Užverdam vandenį, įmetam sultinio kubelį. Dedam į katiliuką bulves, morkas, svogūną, raugintus kopūstus, pjaustytas griežinėliais dešreles, prieskonius. Verdame 20 min. Galim paskaninti grietine.
Žuvienė 1
Žuvienė Sriubos iš patirties skaniausios gaunasi be jokių receptų. Imi kas po ranka, dedi ir derini. Žuvienė skaniausia iš ką tik pasigautos žuvies. Bet jei nepavyko nieko pagauti – ne bėda, žuvienę galima išvirti iš žuvies konservų. Reikalinga: 2 l vandens, 2 – 3 bulvės, šviežia žuvis arba 1 dėžutė žuvies konservų
Skaityti plačiau