Vištienos šašlykas majoneze

Vištienos šašlykas majoneze

Reikalinga:

  • nedidelis atvėsintas viščiukas,vistienos saslykas majoneze
  • dvi vidutinio dydžio svogūnų galvos,
  • česnako skiltelė,
  • juodųjų pipirų,
  • kvepiančiųjų pipirų,
  • druskos,
  • ~100g majonezo,
  • keli šaukštai pomidorų padažo.

Gaminimas:  imamas nedidelis atvėsintas viščiukas, supjaustoma gabaliukais (pirmiausia nupjaunamos šlaunelės, vėliau sparniukai, nugarėlė ir visa kita). Viskas sudedama į didesnį puodą, tuomet užberiama pipirais, suberiame griežinėliais pjaustytą česnaką bei svogūną, užberiame šiek tiek druskos. Sudedame majonezą bei pomidorų padažą ir viską rankomis išmaišome, kad prieskoniai patektų ant visų gabaliukų. Tuomet vištieną puode šiek tiek suspaudžiame uždėdami lėkštę ar telpantį į puodą mažesnį dangtį. Marinuojame bent 4-6 valandas. Kepame ant grotelių maždaug 40 min, ant vidutinio kaitrumo žarijų. Tokią vištieną labai patogu valgyti su visa šeima, kadangi kiekvienas šeimos narys pasirenka savo mėgstamą gabaliuką – kas sparniuką, kas šlaunelę ar krūtinėlės gabaliuką, žinoma galima naudoti ir tik sparnelius ar šlauneles. Ypač skanu su ryžiais bei šviežiomis daržovėmis. Skanaus!

Jums gali prireikti:
Kelioninė šašlykinė TONAR

Rašyti atsiliepimą arba komentarą