Ant grotelių keptas upėtakis

Reikalinga:Ant grotelių keptas upėtakis

  • dviejų apie 400 – 500 g. upėtakių,
  • 1 citrinos,
  • kelių šakelių šviežių rozmarinų,
  • kelių šakelių petražolių,
  • kelių česnako skiltelių,
  • sviesto (2 x 20 g),
  • druskos,
  • šviežiai maltų pipirų

Gaminimas: Į gerai išplauto upėtakio vidų sudėkite paruoštą masę: sviestą ištrintą su išspaustu česnaku, kapotomis petražolėmis, rozmarinais, druska ir pipirais. Masę sudėkite į žuvies vidų, pridėkite citrinos puselių ir palikite marinuotis. Kai pasimarinuos, žuvį suvyniokite į aliuminio foliją ir, įkaitus žarijoms, kepkite ant grotelių apie 10-15 min. iš kiekvienos pusės. Upėtakio galima ir nevynioti į foliją, tada upėtakis gražiai apskrus, tačiau nebebus toks sultingas.

 

 

Rašyti atsiliepimą arba komentarą