- dviejų apie 400 – 500 g. upėtakių,
- 1 citrinos,
- kelių šakelių šviežių rozmarinų,
- kelių šakelių petražolių,
- kelių česnako skiltelių,
- sviesto (2 x 20 g),
- druskos,
- šviežiai maltų pipirų
Gaminimas: Į gerai išplauto upėtakio vidų sudėkite paruoštą masę: sviestą ištrintą su išspaustu česnaku, kapotomis petražolėmis, rozmarinais, druska ir pipirais. Masę sudėkite į žuvies vidų, pridėkite citrinos puselių ir palikite marinuotis. Kai pasimarinuos, žuvį suvyniokite į aliuminio foliją ir, įkaitus žarijoms, kepkite ant grotelių apie 10-15 min. iš kiekvienos pusės. Upėtakio galima ir nevynioti į foliją, tada upėtakis gražiai apskrus, tačiau nebebus toks sultingas.