Vištienos šašlykas su aliejumi

Reikalinga: nedidelis atvėsinta viščiukas, vištienos prieskoniai, saujelė kmynų, dvi vidutinio dydžio svogūnų galvos, česnako skiltelė, aliejaus, juodųjų pipirų, kvepiančiųjų pipirų, lauro lapelis, druskos.

Gaminimas: imama nedidelė atvėsinta višta, supjaustoma gabaliukais (pirmiausia nupjaunamos šlaunelės, vėliau sparniukai, nugarėlė ir visa kita). Viskas sudedama į didesnį puodą, tuomet užberiama saujelė vištienos prieskonių, pipirų, ranka šiek tiek pasmulkintas lauro lapelis, suberiame griežinėliais pjaustytą česnaką bei svogūną. Ant viršaus užpilame maždaug pusę stiklinės aliejaus ir viską rankomis išmaišome, kad prieskoniai patektų ant visų gabaliukų. Tuomet vištieną puode šiek tiek suspaudžiame uždėdami lėkštę ar telpantį į puodą mažesnį dangtį. Marinuojame bent 4-6 valandas. Druską beriamia prieš kepdami. Kepame ant grotelių maždaug 40min, ant vidutinio kaitrumo žarijų. Tokią vištieną labai patogu valgyti su visa šeima, kadangi kiekvienas šeimos narys pasirenka savo mėgstamą gabaliuką – kas sparniuką, kas šlaunelę ar krūtinėlės gabaliuką, žinoma galima naudoti ir tik sparnelius ar šlauneles.
Ypač skanu su ryžiais bei šviežiomis daržovėmis.
Skanaus!

Rašyti atsiliepimą arba komentarą