Žuvienė
- 2 l vandens,
- 2 – 3 bulvės,
- šviežia žuvis arba 1 dėžutė žuvies konservų (skumbrė, saira, lašiša aliejuje arba savo sultyse),
- 1 morka,
- 2 svogūnai,
- krapai, petražolės,lauro lapas,pipirai, druska
puodą. Virti reikia dar 5 minutes. Nuimti žuvienę nuo ugnies, suberti petražoles arba krapus. Uždengus dangtį palaikyti dar bent 5 minutes.
ndenį metame kubeliais supjaustytas bulves ir nepjaustytą nuvalytą svogūno galvutę. Verdame 10 minučių. Per tą laiką susmulkiname žuvį, kitą svogūno galvutę ir morkas. Praėjus 10 minučių, iš sriubos išimame svogūno galvą, ir sudedame žuvį bei prieskonius, pagal skonį įdėti druskos. Virti dar 10 minučių. Keptuvėje ar ant puodo dangčio aliejuje pakepiname susmulkintas morkas ir svogūnus, sudedame į