Kareiviška perlinių kruopų košė
Košei, skirtai maždaug aštuoniems žmonėms, reikės:
~400 gramų skaldytų žirnių (vietoj žirnių galima naudoti pupeles),
~500 gramų perlinių kruopų,
100 gramų rūkytos kiaulienos šoninės,
2 vnt troškintos jautienos arba kiaulienos konservų,
1 svogūnas,
kelių tarkuotų, aliejuje keptų morkų,
1vnt smulkiai tarkuota bulvė,
druskos pagal skonį.
Žirniai ir perlinės kruopos iš vakaro užmerkiami – tada greičiau ir geriau suverda. Jie supilami į katilą, užpilama vandens, kad apsemtų, dedama druska. Ant vidutinės ugnies verdama apie pusantros valandos.
Sudedama tarkuota bulvė.
Šoninė supjaustoma ir kepinama su svogūnais. Kepimo pabaigoje sudedamos morkos ir mėsos konservai, dar kiek pakepinama maišant. Masė sukrečiama į košę, šiai beveik išvirus, dar kiek pašutinama.