Kareiviška perlinių kruopų košė

Kareiviška perlinių kruopų košė

Kareiviška perlinių kruopų košė

Ko­šei, skir­tai maždaug aš­tuo­niems žmonėms, rei­kės:
~400 gra­mų skal­dy­tų žir­nių (vietoj žirnių galima naudoti pupeles),
~500 gramų per­li­nių kruo­pų,
100 gramų rū­ky­tos kiau­lie­nos šo­ni­nės,
2 vnt troš­kin­tos jau­tie­nos ar­ba kiau­lie­nos kon­ser­vų,
1 svo­gū­nas,
ke­lių tar­kuo­tų, alie­ju­je kep­tų mor­kų,
1vnt smulkiai tarkuota bulvė,
drus­kos pa­gal sko­nį.

Žir­niai ir per­li­nės kruo­pos iš va­ka­ro už­mer­kia­mi – ta­da grei­čiau ir ge­riau su­ver­da. Jie su­pi­la­mi į  ka­ti­lą, už­pi­la­ma van­dens, kad ap­sem­tų, de­da­ma drus­ka. Ant vi­du­ti­nės ug­nies ver­da­ma apie pu­sant­ros va­lan­dos.
Sudedama tarkuota bulvė.
Šo­ni­nė su­pjaus­to­ma ir ke­pi­na­ma su svo­gū­nais. Ke­pi­mo pa­bai­go­je su­de­da­mos mor­kos ir mė­sos kon­ser­vai, dar kiek pa­ke­pi­na­ma mai­šant. Ma­sė su­kre­čia­ma į ko­šę, šiai be­veik iš­vi­rus, dar kiek pa­šu­ti­na­ma.

Kareiviška perlinių kruopų košė

Jums gali prireikti:
Ketaus gaminiai, katiliukai

Rašyti atsiliepimą arba komentarą