Mėsainiai ant laužo
Produktai:
Mėsos faršas (kiekvienam pagal skonį – tinka kiauliena, jautiena ar vištiena);
Kiaušinis;
Keletas svogūnų galvų;
Mėsainių bandelės;
Sūris;
Aiejus;
Pomidoras, taip pat tinka salotų lapai, čili pipiras, paprika;
Marinuotas agurkas;
Kečupas arba majonezas;
Druska, pipirai;
Gaminimas:
Į mėsos faršą įmušame kiaušinį, šiek tiek smulkiai pjaustyto svogūno, druskos, pipirų.
Gerai išmaišome, suformuojame nestorus kotletukus. Kepame keptuvėje karšai įkaitintame aliejuje abi puses po 5-7 minutes.
Mėsainių bandeles sudedame ant grotelių ir pašildome kol abi pusės lengvai apskrus.
Tuomet ant vienos bandelės pusės užpilame šiek tiek kečupo ar majonezo (tinka ir garstyčios), dedame pomidoro skiltelę ar salotos lapą, iškeptą kotletuką, sūrio lapelį, marinuoto agurkėlio, keletą svogūno žiedų, tuomet ant kitos bandelės pusės taip pat užpilame šiek tiek padažo ir užveriame mėsainį.
Vietoj pomidoro ar marinuotų agurkų galima naudoti įvairias kitas daržoves – čili pipirą, papriką, žalią agurką, – pagal kiekvieno fantaziją ar skonį.
Skanaus!
Jums gali prireikti, turistinio inventoriaus nuoma: