Plovas ant laužo
Reikalinga:
- 500 g kiaulienos arba vištienos,
- 3 svogūnai,
- 1 česnako galva,
- 3 morkos,
- 500 g ryžių,
- aliejus,
- druska, prieskoniai.
Gaminimas: Mėsą susmulkiname, pabarstome druska ir prieskoniais. Katiliuke arba kazane įkaitintame aliejuje pakepinam susmulkintus svogūnus, kol pasidaro skaidrūs ir lengvai apskrudę.
Svogūnus pabarstom druska. Išėmę svogūnus, dedame kepinti tarkuotas arba pjaustytas morkas, kurias taip pat pasūdome.
Iki minkštumo pakepinę morkas išimame ir dedame kepti mėsą. Kepame kol sukeps iš mėsos išsiskyrusios sultys.
Tada ant mėsos dedame sluoksniais pakepintus svogūnus ir morkas, beriame sausus ryžius, pagardinam druska, prieskoniais.
Įdedame neluptą česnako galvą, vėliau ji išimama. Užpilame verdančiu vandeniu dar per maždaug du pirštus nuo ryžių. Uždengiame dangtį ir verdame 30 -40 min, jei vanduo nugaravęs, šiek tiek dar įpilame, kad būtų apsemti ryžiai ir gerai išbrinktų. Išvirusį plovą gerai permaišome ir viską į lėkštes!
Jums gali prireikti, turistiniai indai: