Vištiena su baravykais grietinėlės padaže
Reikalinga:
- vištos krūtinįlį;
- svogūno galva;
- baravykai arba kiti grybai;
- keletas česnako skiltelių;
- nedidelė morka;
- keletas vidutinių bulvių;
- aliejus;
- grietinėlė ~300ml;
- druska, prieskoniai
Gaminimas:
Geriausia gaminti ketaus puode arba aukštoje keptuvėje. Vištos krūtinėlę susmulkiname nedideliais gabaliukais ir pakepiname aliejuje.
Tuomet supilame griežinėliais pjaustytą morką ir dar apkepiname keletą minučių.
Sudedame baravykus, supjaustytą svogūną, česnakus, prieskonius. Šiek tik pakepinus sudedame iš anksto išvirtas bulves, įpilame vandens, kad pilnai apsemtų ir taip patroškiname 10min. Patroškinus supilame grietinėlę ir troškiname 5 min.
Nuėmus nuo ugnies paskaniname krapais, svogūnų laiškais ir paliekame pastovėti 5min.
Puikiai tinka su šviežiai raugtais agurkais.
Jums gali prireikti, dujinės virykės: