Vištienos troškinys grietinėlės padaže
Reikalinga:
- susmulkinta nedideliai gabalais vištiena;
- pora vidutiniškų svogūno galvų;
- keletas česnako skiltelių;
- pora morkų;
- saldžioji paprika;
- nedidelė cukinija;
- keletas vidutinių bulvių;
- aliejus;
- grietinėlė ~300ml;
- druska, prieskoniai
Gaminimas:
Vištieną ~7min pakepiname karštame aliejuje. Tuomet išimame į atskirą indą, nupilame aliejų palikdamiji tik šiek tiek ant puodo dugno.
Morkas supjaustme griežinėliais ir pakepiname ~5min likusiame aliejuje, tuomet sudedame supjaustytą svogūną, česnakus ir pakepiname iki geltonumo.
Sudeame pjaustytą papriką.
Sudedame pjaustytas bulves, vištieną, ant viršaus sudedame cukinijas ir įpilame vandens, kad šiek tiek apsemtų. Sudedame druską, prieskonius.
Viską troškiname apie pusvalandį.
Supilame grietinėlę ir dar patroškiname apie 10min.
Valgyti su karštomis bulvėmis arba ryžiais.
Skanaus!