Vištienos širdelės keptos grilyje
Reikalinga:
- 500 g. vištos širdelių,
- kelių svogūnų,
- kelių česnako skiltelių,
- mėgstamų žolelių: krapų, petražolių, rozmarino ir kt.,
- druskos, pipirų (arba šašlykų prieskonių).
- šiek tiek alyvuogių arba saulėgrąžų liejaus
Marinavimas:
Išplautas širdeles sudedame į dubenį, suberiame smulkiai pjaustytą svogūną, česnaką, žoleles, pipirus. Galima dėti šašlykų ar kitų mėgtamų prieskonių, užpilame šiek tiek aliejaus ir viską kruopščiai išmaišome, geriausia tai daryti rankomis, kad prieskoniai, aliejus kuo geriau įsitrintų į širdeles.
Druską įdedame jau prieš kepant.
Širdelėms pasimarinuoti užtenka apie 12 valandų.
Gaminimas:
Širdeles sumauname ant iešmų. Kepame ant vidutiniško kaitrumo žarijų apie 10min, svarbu neperkepti, perlaikius ant ugnies taps per sausos. Švelniai apskrus ir paruošta!
Gaunasi labai skanu, be to greita.
Prie širdelių tinka grilyje keptos daržovės.
Skaniausia valgyti tiesiai nuo iešmo.