Vištienos širdelės keptos grilyje

Reikalinga:

  • 500 g. vištos širdelių,
  • rūkytų arba  sūdytų lašinukų,
  • majonezo,
  • kelių svogūnų,
  • kelių česnako skiltelių,
  • mėgstamų žolelių: krapų, petražolių, rozmarino ir kt.,
  • druskos, pipirų (arba šašlykų prieskonių).

Gaminimas:

Išplautas širdeles sumaišome su majonezu, supjaustytais svogūnais, česnaku, žolelėmis. Druską įdedame jau prieš kepant. Širdelėms pasimarinuoti užtenka apie 12 valandų.

Sudedant širdeles ant iešmų (arba pagaliukų) tarp jų įdedamas gabaliukas lašinukų: širdelė-lašinukas-širdelė-lašinukas ir t.t. Jei mauname ant pagaliukų, medinius kepimo pagaliukus bent 30 minučių pamirkykite vandenyje.

Kepant ant grilio svarbu neperkepti, nes širdelės iškepamos labai greitai, o perlaikius ant ugnies taps per sausos. Kelios minutės kol švelniai apskrus ir paruošta!

Gaunasi tikrai labai skanu, be to greita.

Prie širdelių tinka grilyje keptos daržovės.

 

Rašyti atsiliepimą arba komentarą