Turisto patiekalai

Geriausi receptai, kurie pravers turistiniame žygyje. Šioje skiltyje rasite įvairius patiekalus, kuriuos galėsite lengvai pasigaminti būdami turistinime žygyje. Siūlome Jums įvairius mėsos, bulvių ir žuvies patiekalų receptus, taip pat įvairių košių, sriubų ir sūrių patiekalų receptų. Žinai  kitus įdomius turistinių patiekalų receptus? Parašyk mums, jei nori pasidalinti jais šioje svetainėje.



Kiaulės kojos troškintos su raugintais kopūstais

Kiaulės kojos troškintos su raugintais kopūstais

Kiaulės kojos troškintos su raugintais kopūstais Tai labai paprastas tik ilgai gaminamas patiekalas, todėl užkaitę puodą galite ramiai užsiimti palapinės statymu ar kitais darbais stovyklavietėje. Produktai:Kiaulės kojos;Rauginti kopūstai;Druska, pipirai, lauro lapelis;Gaminimas:Į puodą sudedame perskeltas pusiau kiaulės kojas, sudedame prieskonius, ant viršaus sudedame kopūstus. Įpilame keletą litrų vandens. Troškiname ant silpnos ugnies apie 2 valandas. Vis
Skaityti plačiau



Mėsainiai ant laužo

Mėsainiai ant laužo

Mėsainiai ant laužo Produktai:Mėsos faršas (kiekvienam pagal skonį – tinka kiauliena, jautiena ar vištiena);Kiaušinis;Keletas svogūnų galvų;Mėsainių bandelės;Sūris;Aiejus;Pomidoras, taip pat tinka salotų lapai, čili pipiras, paprika;Marinuotas agurkas;Kečupas arba majonezas;Druska, pipirai; Gaminimas:Į mėsos faršą įmušame kiaušinį, šiek tiek smulkiai pjaustyto svogūno, druskos, pipirų.Gerai išmaišome, suformuojame nestorus kotletukus. Kepame keptuvėje karšai įkaitintame aliejuje abi puses po 5-7 minutes.
Skaityti plačiau



Makaronų ir mėsos konservų troškinys

Makaronų ir mėsos konservų troškinys

Makaronų ir mėsos konservų troškinys Tai greitai paruošiamas, sotus ir skanus patiekalas, mėgiamas turistų. Produktai:Makaronai;Mėsos konservai;Svogūnas, česnakas;Sultinio kubelis;Druska, pipirai;Šiam patiekalui taip pat labai tinka – dešrelės, lašinukai, svogūnų laiškai, krapai, petražolės, čili pipirai, pomidorai. Gaminimas:Gaminimas labai paprastas – į verdantį vandenį supilame makaronus ir paverdame apie 5-7min.Tuomet sudedame visa kita – mėsą, sultinio kubelį, svogūnus,
Skaityti plačiau



Kiaulienos kepsneliai kepti ant grotelių

Kiaulienos kepsneliai

Kiaulienos kepsneliai kepti ant grotelių Produktai:Kiauliena (geriausia sprandinė);Svogūnas, česnako skiltelė;Svogūnų laiškai;Aliejus geriausia alyvuogių);Druska, pipirai, šašlykų prieskoniai Gaminimas:Kiaulieną supjaustome maždaug 1cm pločio kepsneliais ir sudedame į didesnį indą. Suberiame smukiai pjaustytą svogūną, česnaką, svogūnų laiškus, prieskonius ir įpilame šiek tiek aliejaus.Prieskonius ir aliejų įtriname į kepsnius, gerai išmaišome ir paliekame paslėgtus bent kelioms valandoms. Sudedame ant
Skaityti plačiau



Vištų kepenėlės su svogūnų laiškais ir cukinija

Vištų kepenėlės su svogūnų laiškais ir cukinija

Vištų kepenėlės su svogūnų laiškais ir cukinija Produktai:Vištų kepenėlės;Didelis svogūnas, česnako skiltelė;Cukinija;Svogūnų laiškai;Krapai;Aliejus;Druska, pipirai, lauro lapas Gaminimas:Kepenėles nuplauname ir nepjaustytas suberiame į keptuvę su įkaitintu aliejumi.Patroškinus 10 min, suberiame pjautytą svogūną, česnaką, gabalėliais pjaustytą cukiniją.Pabarstome druska, prieskoniais. Galima įpilti šiek tiek sultinio. Patroškiname 10 min.Suberiame svogūnų laiškus ir dar patroškiname 5 min, tuomet ant viršaus
Skaityti plačiau



Vištiena su baravykais grietinėlės padaže

Vištiena su baravykais

Vištiena su baravykais grietinėlės padaže Reikalinga:- vištos krūtinįlį;- svogūno galva;- baravykai arba kiti grybai;- keletas česnako skiltelių;- nedidelė morka;- keletas vidutinių bulvių;- aliejus;- grietinėlė ~300ml;- druska, prieskoniai Gaminimas:Geriausia gaminti ketaus puode arba aukštoje keptuvėje. Vištos krūtinėlę susmulkiname nedideliais gabaliukais ir pakepiname aliejuje. Tuomet supilame griežinėliais pjaustytą morką ir dar apkepiname keletą minučių.Sudedame baravykus, supjaustytą svogūną,
Skaityti plačiau



Kepti cukinijų žiedai

Cukinijų žiedai

Kepti cukinijų žiedai Reikalinga: 1 nedidelė cukinija; prieskoniai – malti juodieji, kvepiantieji pipirai, vegeta ar kiti įvairūs prieskonių mišiniai; alyvuogių aliejus.     Gaminimas: cukiniją supjaustome maždaug 1cm pločio žiedais, išpjaustome. Apibarstome pipirais, įvairiais prieskoniais, apšlakstome alyvuogių aliejumi. Prieskonius įtriname į cukiniją ir paliekame marinuotis bent 20-30 min. Kepame ant silpnos ugnies keptuvėje arba ant
Skaityti plačiau