Turisto patiekalai

Geriausi receptai, kurie pravers turistiniame žygyje. Šioje skiltyje rasite įvairius patiekalus, kuriuos galėsite lengvai pasigaminti būdami turistinime žygyje. Siūlome Jums įvairius mėsos, bulvių ir žuvies patiekalų receptus, taip pat įvairių košių, sriubų ir sūrių patiekalų receptų. Žinai  kitus įdomius turistinių patiekalų receptus? Parašyk mums, jei nori pasidalinti jais šioje svetainėje.



Troškintos kiaulienos kepenėlės su morkomis ir svogūnais

Troškintos kepenėlės

Troškintos kiaulienos kepenėlės su morkomis ir svogūnais Produktai:Kiaulienos kepenėlėsKeletas morkųDidelis svogūnas, česnako skiltelėMiltų saujaAliejusDruska, pipirai, lauro lapas Kepenėles supjaustome pakankamai stambiomis juostelėmis, išvoliojame miltuose Keptuvėje įkaitiname aliejų ir dedame kepenėles, kepame pamaišydami ~10-15min. Tuomes kepenėles išimame ir keptuvėje pakepiname griežinėliais pjaustytas morkas, svogūnus. Kai svogūnai paruduoja, supjaustome česnaką, vėl sudedame kepenėles, užbarstome pipirų, druskos ir kepame dar
Skaityti plačiau



Šprotai „turistiškai“

šprotai "turistiškai"

Reikia labai nedaug, kad paprasti šprotų konservai taptų prašmatnia žygio vakariene. Reikalinga: 1 dėž. šprotų konservų 0,5 citrinos 1 v.š. pomidorų padažo pagal skonį krapai, petražolės Gaminimas: Nupilti nuo konservų aliejų, išspausti citriną, uždėti pomidorų padažo ir žalumynus. Viską galima pakaitinti ant laužo.



16 naudingų patarimų, kad jūsų šašlykai būtų patys skaniausi

Kepsnys ant grotelių

16 naudingų patarimų, kad jūsų šašlykai būtų patys skaniausi Kepdami mėsą gamtoje, pasinaudokite proga ir į ugnį įdėkite kadagio šakelių, obels, alksnio ar vyšnios drožlių – tuomet kepsnys įgaus to augalo aromatą. Tačiau jokiu būdu negalima naudoti spygliuočių šakų ir spyglių2.    Jokios atšildytos mėsos negalima užšaldyti šaldiklyje dar kartą.3.    Iš vakaro mėsą įtrinkite garstyčių milteliais
Skaityti plačiau



Greitai paraugti agurkai

agurkai parauginti 02

Greitai paraugti agurkai Reikalinga: 5 agurkai 1 valgomasis šaukštas druskos 1 valgomasis šaukštas cukraus 1 pundelis krapų 1 skiltelė česnako 1 lauro lapas Gaminimas: Agurkus nuplauti, nupjauti galiukus, sudėti į plastikinį maišelį, sudėti kitus produktus: druską, cukrų, susmulkintus krapus, susmulkintą česnaką ir lauro lapą, maišelį užrišti ir kratyti, kad viskas gerai apsiveltų prieskoniais. Su visu
Skaityti plačiau



Ant grotelių keptas upėtakis

ant grotelių keptas upėtakis 04

Reikalinga: dviejų apie 400 – 500 g. upėtakių, 1 citrinos, kelių šakelių šviežių rozmarinų, kelių šakelių petražolių, kelių česnako skiltelių, sviesto (2 x 20 g), druskos, šviežiai maltų pipirų Gaminimas: Į gerai išplauto upėtakio vidų sudėkite paruoštą masę: sviestą ištrintą su išspaustu česnaku, kapotomis petražolėmis, rozmarinais, druska ir pipirais. Masę sudėkite į žuvies vidų, pridėkite
Skaityti plačiau



Žuvis su daržovėmis folijoje

žuvis su daržovėmis folijoje 2

Reikalinga:       1  žuvis (vidutinio dydžio), 1 bulvė, 1  morka, 0,5 svogūno, 1 česnako skiltelė, krapai, aliejus, druska ir pipirai pagal skonį Iš nurodytų produktų gaunasi 1 porcija, 1 žmogui. Pagal tai, kiek bus valgytojų, reikia atitinkamai padauginti produktų kiekį iš žmonių skaičiaus. Kiekvieną porciją vyniojame į atskirą folijos lapą. Gaminimas:  Patepame  foliją aliejumi, ant
Skaityti plačiau



Žarijose keptos dešrelės vyno padaže

Žarijose keptų dešrelių vyno padaže nuotrauka

Reikalinga: 4 – 6 vnt. kiaulienos dešrelių  4 – 6 riekelės šaltai rūkytos šoninės   4 – 6 vnt. lauro lapų 8 – 12 vnt. gvazdikėlių 12 – 18 skiltelių česnako 4 – 6 svogūnai 1 šaukštelis baltūjų maltų pipirų 1/2 šaukštelio imbiero miltelių 1/2 šaukštelio malto muskato riešuto 250 – 350 ml. balto sauso
Skaityti plačiau