Vištienos troškinys grietinėlės padaže Reikalinga:- susmulkinta nedideliai gabalais vištiena;- pora vidutiniškų svogūno galvų;- keletas česnako skiltelių;- pora morkų;- saldžioji paprika;- nedidelė cukinija;- keletas vidutinių bulvių;- aliejus;- grietinėlė ~300ml;- druska, prieskoniai Gaminimas:Vištieną ~7min pakepiname karštame aliejuje. Tuomet išimame į atskirą indą, nupilame aliejų palikdamiji tik šiek tiek ant puodo dugno. Morkas supjaustme griežinėliais ir pakepiname ~5min
Skaityti plačiau
Turisto patiekalai
Geriausi receptai, kurie pravers turistiniame žygyje. Šioje skiltyje rasite įvairius patiekalus, kuriuos galėsite lengvai pasigaminti būdami turistinime žygyje. Siūlome Jums įvairius mėsos, bulvių ir žuvies patiekalų receptus, taip pat įvairių košių, sriubų ir sūrių patiekalų receptų. Žinai kitus įdomius turistinių patiekalų receptus? Parašyk mums, jei nori pasidalinti jais šioje svetainėje.
Kepti kiaušiniai su šonine ir saldžiąja paprika
Kepti kiaušiniai su šonine ir saldžiąja paprika Paprasta, skanu ir greitai paruošiama Reikalinga: kiaušiniai rūkyta šoninė svogūnai saldžioji paprika Paruošimas: Šoninę supjaustome nedidelėmis riekelėmis ir sudedame į įkaitintą keptuvę. Kai šiek tiek apskrus sudedame stambiai supjaustytą papriką ir svogūnus. Kepame apie 5-7 min kol pageltonuos svogūnai. Tuomet sumušame kiaušinius stengiantis neišlieti trynio. Kepame nemaišant apie
Skaityti plačiau
Ant grotelių keptos marinuotos daržovės
Ant grotelių keptos marinuotos daržovės Reikalinga: Tinka įvairios daržovės – saldžioji, aitrioji paprikos, svogūnai, cukinija, baklažanai, pievagrybiai, pomidorai (ypač tinka vyšniniai pomidorai) mėgstamų žolelių: krapų, petražolių, rozmarino ir kt., druskos, pipirų ar prieskonių mišinių, šiek tiek alyvuogių arba saulėgrąžų aliejaus Marinavimas:Daržoves nuplauname, stambiai supjaustome. Paprikas pjauname į 4 dalis, svogūnų ropeles per pusę, jei svogūnai
Skaityti plačiau
Kareiviška perlinių kruopų košė
Kareiviška perlinių kruopų košė Košei, skirtai maždaug aštuoniems žmonėms, reikės:~400 gramų skaldytų žirnių (vietoj žirnių galima naudoti pupeles),~500 gramų perlinių kruopų, 100 gramų rūkytos kiaulienos šoninės, 2 vnt troškintos jautienos arba kiaulienos konservų, 1 svogūnas, kelių tarkuotų, aliejuje keptų morkų, 1vnt smulkiai tarkuota bulvė,druskos pagal skonį. Žirniai ir perlinės kruopos iš vakaro užmerkiami – tada
Skaityti plačiau
Troškintos kiaulienos kepenėlės su morkomis ir svogūnais
Troškintos kiaulienos kepenėlės su morkomis ir svogūnais Produktai:Kiaulienos kepenėlėsKeletas morkųDidelis svogūnas, česnako skiltelėMiltų saujaAliejusDruska, pipirai, lauro lapas Kepenėles supjaustome pakankamai stambiomis juostelėmis, išvoliojame miltuose Keptuvėje įkaitiname aliejų ir dedame kepenėles, kepame pamaišydami ~10-15min. Tuomes kepenėles išimame ir keptuvėje pakepiname griežinėliais pjaustytas morkas, svogūnus. Kai svogūnai paruduoja, supjaustome česnaką, vėl sudedame kepenėles, užbarstome pipirų, druskos ir kepame dar
Skaityti plačiau
Šprotai „turistiškai“
Reikia labai nedaug, kad paprasti šprotų konservai taptų prašmatnia žygio vakariene. Reikalinga: 1 dėž. šprotų konservų 0,5 citrinos 1 v.š. pomidorų padažo pagal skonį krapai, petražolės Gaminimas: Nupilti nuo konservų aliejų, išspausti citriną, uždėti pomidorų padažo ir žalumynus. Viską galima pakaitinti ant laužo.
16 naudingų patarimų, kad jūsų šašlykai būtų patys skaniausi
16 naudingų patarimų, kad jūsų šašlykai būtų patys skaniausi Kepdami mėsą gamtoje, pasinaudokite proga ir į ugnį įdėkite kadagio šakelių, obels, alksnio ar vyšnios drožlių – tuomet kepsnys įgaus to augalo aromatą. Tačiau jokiu būdu negalima naudoti spygliuočių šakų ir spyglių2. Jokios atšildytos mėsos negalima užšaldyti šaldiklyje dar kartą.3. Iš vakaro mėsą įtrinkite garstyčių milteliais
Skaityti plačiau